onsdag 4 januari 2012

ETT ÄLDRE INLÄGG ...

Börjar med min morfar som var lugn och sansad.
Min mormor var en ung och väldigt snygg tjej vars proportioner med åren inte riktigt var som morfars. Mormor var kort och lite åt det bredare hållet ...
Hon hade sedan jag minns henne alltid problem med vikten. Hon bantade ena dagen för att sedan äta upp sig andra och tredje. När dietisten sa att hon skulle äta endast en potatis gick hon till City för att leta fram den största av dem alla =) När hon flyttade till himlen och vi gick igenom hennes saker fanns det ett föremål jag önskade ta hem från hennes lägenhet,hennes våg.
Den vågen, en sådan gammal där man flyttar vikten fram och tillbaka tills den stannar var det jag tog hem till mig då den representerade mormor.
Där hade hon ställt sig varje dag i många år, bett om att den skulle visa några hekto mindre och svurit över den då den istället visade motsatt...
Vikten var nog en stor grej för henne för hon påpekade direkt om hon tyckte att jag vägde för mycket eller för lite.
Lilla Anna som var störst av en stor familj med många syskon och som tidigt fick ta ansvar för dem alla.
Att aldrig få möjligheten att få vara barn måste ha varit svårt ...
Mormor och hennes syster Stina som också alltid tillbringade somrarna i stugan var kvinnor som alltid sa vad de tyckte oavsett vad.
Minns som idag när jag hade färgat håret rött och Stina sa till mig att det var det "dj----ste hon hade sett" =) och att skall man "ändra på något så skall det vara till det bättre" =)
Raka rör var vad som gällde =)
Minns också när jag bodde hos mormor och morfar och någon kille skulle hämta mig.
Hon drog ner persiennerna och så stod hon bakom dem för att kolla hur killen såg ut =)
Nyfiken som få var hon =)
Hon var den som skrattade så att alla skrattade. Minns vissa midsommar när jag var liten då hon och Stina skulle vira runt varandra i toapapper (en lek vi hade just då) och de skrattade så att de faktiskt kissade på sig.
Minns även en av de mysigaste dagarna i mitt liv då hela min familj (pappa, mamma, min syster, mormor och morfar, min morbror och fru) skulle möta min mormors systers familj i en fotbollsmatch.
Mormor och Stina stod som målvakter i sina respektive lag och min mormor var något bred så att min egen pappa som just då hamnade i andra laget klarade inte att göra mål då hon parerade alla med sin kropp.
Han låg i gräset till slut och skrattade så att tårarna rann och med sina händer viftade han och uttalade med sin "dåliga" svenska "mormor ... stor" =))))
Vilken underbar dag, vilka underbara minnen.
Anna... Lilla söta mormor som har nog under sin livstid fått uppleva en hel del och egentligen hade ingen ro för att lämna oss då tankarna var nog många. 2 barn, 2 barnbarn och alla historier som dessa hade och har. Hon visste så mycket, hon kände ännu mer...
Precis innan hon dog hade jag träffat Nicoles pappa som heter precis samma som en kille jag hade dejtat fram och tillbaka i några år och som hon verkligen inte gillade.
För att reta henne lite sa jag till henne: "Mormor, vet du vad jag skall göra ikväll? Jag skall träffa Nicklas" och trots att hon låg och var dålig och väntade egentligen bara att få flytta till himlen, ställde hon sig upp med överkroppen och högt frågade hon mig "Och vad f-n skall du träffa honom för?"
Ja, som sagt, hon var rak och hjärtlig. Man behövde inte vara rädd för att tolka fel där minsann =)
Hon älskade djur och hon somnade nog rätt så lätt. När jag var liten och hon skulle läsa någon saga så somnade hon före mig men även utan sagor så hände nog detta rätt så ofta och i de konstigaste lägen =)
Mormor gjorde tokiga små saker. Utan att vara lika var vi det ändå, vi var nog bara tokiga på olika sätt.
Livet skall tas med en klack spark, det är för kort för att gräma sig åt misstag man har gjort.
Morfar skakade ofta på huvudet då hon som mig kunde vara lite virrig men det är just sådana egenskaper som gör oss så underbart olika.
Jag vet att du ligger och sover även nu på den mjuka madrassen av moln som finns i himlen, att även där har du nog sett till att ha böcker skrivna av Danielle Steele och Harold Robbins och att du har våra små änglar till katter och till hundar som har hunnit lämna oss runt omkring dig.
Älskar dig för att du var och är precis den du är och för att ha delat med mig en massa skratt.
Älskar dig din lilla toka för tokig var du på ett kärleksfullt sätt och då får man vara precis hur tokig man vill =)
Titta gärna ner till jordlivet och hjälp mig att ta till den fasaden jag behöver ta till när det är dags och hjälp mig att hitta styrkan att hantera vissa känslor.
Hos er fick jag vila mina upplevelser och hos er fick jag trygghet och stabilitet.
Älskar er för alltid för evigt ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar