tisdag 4 september 2012

P1 - TENDENS, OM PLASTIKOPERATIONER...

Då var det dags igen för ett inlägg om plastikoperationer.

 Anledningen till detta inlägg om ämnet är att jag talar  idag om just "plastikoperationer"på Sveriges Radio P1:s samhällsprogram Tendens som denna vecka behandlar just temat "skönhetsoperationer", vilket är iofs. fel benämning då kirurgerna själva tycker att det blir en moralisk fråga att blanda in ordet skönhet och operationer i ett och samma begrepp.

Nu anar jag att detta inlägg kommer att bli en av de mest lästa på min blog för visst är de som talar "mindre snällt om mig" nyfikna på att få och ta reda på vad jag har gjort för ingrepp.

Att jag har förstorat brösten kan knappast vara så provocerande då så många har gjort det i min bekantskapskrets. Trots att jag gick och jobbade deltid två veckor efter förlossningen ammade jag i hela 11 månader. Det påverkar brösten men sticker inte heller med att den riktiga anledningen till att jag opererade dem var att få dem större och då fylligare.
Ni anar inte så många som har opererat dem men ni vet inte det därför att de flesta inte berättar det och därför att de har valt en storlek som kanske ser naturlig men inte är.
Trots detta är dem fortfarande inte naturliga =)

Men nu åter till mig =)
Bröstförstoring tillsammans med att jag är 40 år, blond, singel, har stora läppar gör att jag blir för vissa "too much" och kanske provocerande i det som många tror är en tro om "att vilja stoppa tiden" och en önskan att spela på att försöka vara "sexig".

Tiden stoppar jag inte, det lovar jag.
 Oavsett injektioner blir jag äldre för varje dag och är tacksam för detta då alternativet att inte bli äldre är allt för drastiskt.
Det jag dock gör genom botox är att stoppa rynkorna på pannan därför att jag inte gillar dem.
Jag förändrar mitt utseende genom att inte ha linjerna men jag ser inte ut som någon annan än mig själv.

I samtalet berättar jag även om att jag har gjort en bukplastik. Här nere följer två bilder före den operationen så att ni ser att skillnaden är inte stor.
Jag har inte fettsugit mig då jag hade enligt läkaren inget fett att ta bort men det de gjorde var att strama min hud efter en graviditet som gjorde att jag gick upp närmare 27 kilon.
Bilderna här nedan är tagna efter förlossningen och före operationen och inte för 20 år sedan =)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3381&artikel=5252263

Som ni ser på bilden ovan så hänger ingen hud men jag vill ändå göra det.
Idag efter träning och operation är jag nöjdare men vill även påpeka att det är så mycket viktigare att hålla vikten efter denna typ av operation för annars lägger sig de extra kilon ovanför snittet och syns mycket tydligare.


Botox, bröstförstoring, Juvaderm i läpparna och bukplastik.
Ja, allt detta har jag gjort.

Som ni ser på P1 inlägg som folk skriver om den intervjun som gjordes med mig trillar kommentarer om "plastig, konstig och annat".
Oftast är det kvinnor som står bakom orden, anledningen till detta kan man bara spekulera om.

Det jag önskade är att vi låter människor få göra sina val om sitt eget utseende för även om jag har har gjort ett par operationer så är jag varken bättre eller sämre än dig men jag är bättre än dig om du kommenterar elakt mitt utseende för jag gör inte det om dig oavsett hur du väljer att se ut.

Jag lovar dig att du blir varken bättre, snyggare, trevligare eller intelligentare genom att kommentera mig på det typiskt kvinnliga sättet och åter säger dina ord mer om den osäkerheten som du utstrålar än om den säkerheten som jag faktiskt har då jag tillåter andra vara och se ut precis som de vill.


Kram denna kväll!
Nu skall jag titta på "Svenska Hollywood fruar" och om du förstår glimten i ögat bakom detta så gör du  annars har du något mer att kommentera =)


5 kommentarer:

 1. Missade dig i radion idag...suck...låter intressant med att få bort alla hemska rynkor i panna..man blir ledsen när man ser sig själv i spegel..får väl prata med dig om sånt när jag kommer in till Greta & Anna igen :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag vill först och främst säga att jag själv gjort en bröst operation samt lagt in restylane i mina läppar vilket jag kommer att fortsätta göra då jag mår bra utav det och struntar helt i vad andra tycker om det.

  Jag håller med dig om att detta ämne uppenbart retar upp många människor tyvärr. Just ämnet : plastikoperationer!

  Detta är enbart avundsjuka då dom själva hade önskat att dom vågat eller tagit sig råd och prioritera detta.

  Jag tycker att varje människa skall få göra precis som man vill utan att få elaka kommentarer och onödiga frågor om varför. Så länge man inte skadar någon annan människa och det gör vi verkligen inte.

  Sedan till att andra tror att det bottnar i dålig självkänsla är något jag inte alls tror stämmer in på alla. Inget fel i att vilja justera saker man vill förbättra. Behöver inte alls betyda att man har dålig självkänsla för det.!

  Jag struntar fullständigt i vad alla andra säger precis som dig!

  Det är deras osäkerhet och brist!!!

  Grymt av dig att ta upp detta ämne och jag håller med dig helt och hållet.
  Det viktigaste är att man mår bra i det man väljer att göra.

  Var inne i din butik igår och köpte en klänning/tröja ifrån dig och jag tycker att du är grymt snygg och har en fin personlighet så kör på så länge du mår bra för det är det viktigaste :)
  Kram från mig / Daniella

  SvaraRadera
 3. Hej, Jag har läst ditt inlägg och tycker att alla får vara sin egen lyckas smed så länge det inte drabbar eller skadar någon annan. Förstår dock inte Daniellas resonemang om att alla oliktänkande är avundsjuka. På vad? Jag har både pengarna och möjligheten att spruta in och operera mig men det tilltalar mig inte. Jag tränar och äter sunt istället och det kommer man långt med, både fysiskt och mentalt:).

  Mannen som heter Sebastian har ju en kvinnosyn som är ganska patetisk. Från vilken grotta kom han utkrypandes ifrån? Och vill kvinnor verkligen se ut som stereotypen han pratar om? Isåfall varför? Att åldras och föda barn är naturligt men ska det förväntas av männen att vi ser ut som 20 åringar hela livet skapar en press och hets på oss kvinnor som är osund. Alla människor är vackra det sitter ju som bekant hos betraktaren:)

  SvaraRadera
 4. Kör på ditt race jag gillar verkligen kvinnor som gör som de känner för. Dessutom gillar jag den stilen på kvinnor som du har blond, feminin, stora opade bröst. Jag är en 42 årig kille som också försöker hålla mig ung fräsch och vältränad sen att det leder till kommentarer och avundsjuka får man leva med.
  Enda felet är att jag är singel precis som dig:)

  SvaraRadera