söndag 16 september 2012

ETT ICKE HEMLIGT SAMTAL ...

Nu har jag plaskat i badkaret så det behovet är tillfredsställt =)
Har som vana att ta av mig klocka och smycken även om de tål vatten.
Armbandet från Ole Lyngaard har jag dock fått info om att den skall inte bada, inget fjärilar skall göra...
Fjärilen finns att beställa på Idè Guld i vår småstad.

Min klocka är från italienska Milano märket Toy Watch och jag fick min i present för ca 2 år sedan. Sedan dess har jag haft på mig den 23 timmar om dagen day in and day out.
Jag älskar den glittriga känslan jag har när den glänser på min handled och märket är ett känt sådant bland flera Hollywood kändisar.
Vad sägs om att paret Obama, Oprah Winfrey och flera skådisar har detta märke?

Vi har dem även i butiken så titta in på vår webshop, där har vi hunnit lägga ut en av fyra, en svart med detaljer i guld. Lovely <3


Innan jag släcker ljuset tänkte jag berätta en liten historia från bussen.
Jag hade tänkt läsa, sova, blogga och annat men i slutändan gjorde jag väldigt lite av allt.
Det som fångade mina öron var ett telefonsamtal från en tjej/kvinna som satt bakom mig och som utan att troligtvis vara medveten om det bjöd på flera små och stora hemligheter.

Vid flera tillfällen sa hon till sin väninna på andra sidan luren att "detta berättar jag inte för någon" medan sanningen var nog den att flera än jag hörde hennes ord, utan att vilja men orden ekade fram på något märkligt sätt ...

Mamma till två barn med ett förhållande som får henne att känna sig värdelös.
Igår var hon på en fest hos den väninna hon pratade med och där kände hon attraktion för en kille som uppmärksammade henne trots att hon är rund. Hennes egna ord, hennes egna beskrivning då hon ventilerade ut att hennes man påpekar kontinuerligt hennes kropp.
Hon är lycklig för att hon har gått ner fem kilon, han kontrar med att hon trots sina minus fem är långt ifrån vad hon vägde när de träffades första gången.
Det gjorde ont i mitt hjärta när jag hörde henne för hennes man lät verkligen som en elak typ som uttrycker det man aldrig skall säga och som är så känsligt för oss: vår kropp, hur vi ser ut i den och hur vi hanterar den information vi har om den.

Å andra sidan ställer jag mig även ytterligare en fråga.
OM jag hade blivit ihop med en man som efter 10 år väger 20 kilon mer hade min attraktion påverkats pga. sin kroppsförändring? Ärligt är jag nog osäker ... 
En sak om det är en viktuppgång under några månader, pga. en graviditet eller annat som kan påverka våra kroppar men hur tänker du?
Har vi ett ansvar mot oss själva och mot vår partner att inte se allt för annorlunda ut?
Vad tycker du?

Med denna öppna frågan säger jag nu godnatt så får du fundera lite om din syn på saken.
Kram på dig på andra sidan datorn <3

4 kommentarer:

  1. Vad roligt att du tog upp detta just nu, för vi har nämligen diskuterat detta hemma lite grann, jag och min sambo :)

    Jag anser att man ändå får försöka hålla sig så fräsch och i så bra form som möjligt. Om min kille skulle gå upp en väldans massa kilo så är det inte grejen i sig att han blivit tjock som stör mig mest utan att han låter det bli så utan att bry sig. Just inställningen att man inte bryr sig och tar tag i saken tycker jag är otroligt oattraktivt.

    Kanske provocerande att tycka så men det är min åsikt. Jag vill inte se min sambo "förfalla" år efter år och skylla på exempelvis att magen kommer med åren osv.... Jag anser att om man vet att det är så så får man försöka så gott man kan att förebygga så att det blir så.

    Nu pratar jag inte om en viktökning på en 5 kilo utan om en människa ändrar sitt liv drastiskt. Har man te x träffat någon som sportar mycket och kanske är noga med maten man stoppar i sig och mån om sitt utseende, så är det ju inte speciellt attraktivt eller roligt om den människan sen blir en soffpotatis. Mycket av det man föll för en gång i tiden kanske var att just han/hon var så aktiv och målmedveten. Det handlar ju om dennes personlighet som då har ändrats.

    Vill bara tillägga att anledningen till att vi pratade om detta hemma var inte att någon av oss har ändrat sig speciellt utan det var mer en tanke om framtiden som vi pratade lite om.

    Och jag var nog den utav oss som mest tyckte att inställningen till sitt eget välmående är viktigt, även om sambon också tyckte att det spelar roll.

    Ha det bra och lycka till med ditt kommande "projekt". Jag såg en trailer på tv och skulle gissa att det är det som du kommer att medverka i..... Får se om jag har rätt om ett tag ;)

    SvaraRadera
  2. <3 Armbandet är såå underbart!

    SvaraRadera
  3. Hej!!!
    Ja det där med vikt är ju alltid känsligt. Själv tycker jag nog att jag vill se så fräsch ut som möjligt för att må bra. Jag skulle inte låta mig själv förfalla bara för att jag är gift men jag gör det för min egen skull och ingen annans. Jag hade nog tyckt att det hade varit jobbigt om min man helt plötsligt hade slutat att bry sig och låtit magen växa över byxlinningen, och jag hade helt klart talat om det för honom.

    SvaraRadera
  4. Hej Linda,
    visst är det intressant och nyttigt att diskutera känsliga ämnen med sin sambo om inte annat så att man ventilerar vad man står i sådana frågor. Som du säger är det mer själva "tappa kontrollen" över sig själv som kanske inte blir ett attraktivt egenskap längre mer än själva utseende förändring.
    När det gäller själva trailern tror jag nog inte att det är den då mig veterligen finns det ingen sådan ännu. Endast 2-3 veckor innan programmet börjar kommer det att skrivas om det så ni får hålla utkik och trevligt att vissa kanske får en bild av mig lite "före" då jag kommer nog att få stå ut med lite kritik för jag säger lite vad jag tycker och för att jag ser ut som jag gör =)

    Sofia, Visst är den? Älskar den!

    Gunilla, tror nog att man som par även kan peppa varandra i att hålla sig i form och som sagt när jag tar upp ämnet så handlar det om kroppsförändringar som är stora.

    En stor kram till er och tack för att ni delar med er ....

    SvaraRadera