torsdag 24 maj 2012

UPPDRAG: MIDDAG

På måndag kväll skall jag laga mat för ca 7 personer och jag vet redan a priori vilket kaos det kommer att bli i köket. Jag är rörig, vimsig och glömmer bort de mesta momenten när jag är i köket.
Troligtvis är jag sådan hela tiden men i köket syns dessa egenskaper tydligare, mycket tydligare.

Jag har dock även en liten smart sida som gör sig här till uttryck genom att jag har bett en otrolig charmig OCH snygg kille komma a casa mia för att visa mig HUR man lagar mat då jag har hänvisat lite oskyldigt och sött att jag brister i detta.
DEN enda italienska som INTE kan laga mat och kanske singel pga. detta? =)
Är inte vägen till mannens hjärta genom magen? 
Ärligt är inte min plan att jag skall bli den som bjuder på hemlagade middagsdejter men jag inser att det vore kul att lära sig åtminstone en fräsch sommarrätt och om jag kan göra detta genom att bjuda på lite skratt så är det my way to do it.

Igår var jag och träffade killen i frågan på den restaurangen där han jobbar.
Jag satt där en stund med personalen och kände mig som hemma.
Vad jag menar är egentligen väldigt svårt att beskriva i ord men när man inte är svenska så finns det kulturella koder man aldrig känner sig hemma med och man saknar andra som inte finns här i landet.

Humorn, sättet att prata, skämta, vara är annorlunda i olika länder och igår när jag satt där med flera killar från grannlandet Grekland kände jag mig som hemma.
Oavsett hur bra man trivs så finns faktum att man känner igen sig mest med människor från samma kultur och även om Grekland och Italien inte är samma land så finns där mer likheter än mellan Italien och Sverige.

Nu har jag mer eller mindre avslöjat att det är underbara restaurang Oliven jag pratar om.
Vem som dock kommer hem till mig får komma vid senare tillfälle.
Han gav mig dock en inköpslista så att jag kan inhandla råvarorna.


På måndag kommer nämligen även tillbaka de jag kallar för De tre Musketörerna som följer mig åter i närmare en vecka.
De skall självklart få njuta av denna middag tillsammans med några andra inbjudna.
Redan dukningen innebär problem då jag har inte sk. finporslin och annat.
Duger Ikea? =)

Har nog inte heller tillräckligt många vinglas till alla så det får bli lite charmigt kaotiskt för då kaos finns i mitt liv försöker jag bara se till att den är åtminstone lite charmig.
Det är en konst ... =)

Jag återkommer självfallet om denna måndag kväll vars tema är att visa mina okunskaper i ytterligare ett område =) men så vet jag också att vi kommer att få en fantastisk rolig kväll för något är jag faktiskt duktig på och det är att bjuda på mig själv. Genom det så hoppas jag att skratten kommer att göra att maten inte får samma fokus för i min värld är det gemenskapen som är den viktiga biten.
Freud skulle kalla detta påstående för "försvarsmekanism" =)

Som sagt, återkommer om detta.
Nu väntar Nettan på PT Huset för veckans träningspass...
Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar