fredag 13 april 2012

HAVET I FÖRÄLSKELSE

Som jag tidigare har sagt följer jag få bloggar men Anna Hibbs blog är nog 1 av 3 som jag tittar in 3-4 ggr i veckan av den enkla anledning att hon verkar också vara den typen som har en bredd genom att beröra djupa & ytliga ämnen.


Den här bilden fick mig att i minnet förflytta mig tillbaka när jag var 17 år och min stora kärlek Alessandro och jag var i Cesenatico, på Adriatiska Kusten där han bodde.
Han ville ta mig till stranden sent på kvällen för att visa mig när "havet är i förälskelse".
"En bra ursäkt" tänkte jag men när vi kom dit, hand i hand så ville han att jag skulle gå i havet och det blixtrade till där jag hade gått.
Som en massa små ljus som tändes och det förklarade han händer 2-3 ggr om året när fisken har lagt sina ägg.

Bilden ovanför är visst från Maldiverna så det kanske inte är samma fenomen alls där som i Cesenatico den sommaren för över 23 år sedan men magiskt var det då som nu ...

Så lyder dock förklaringen under den bilden som National Geografic givit:


Pinpricks of light on the shore seem to mirror stars above in an undated picture taken on Vaadhoo Island in the Maldives.
The biological light, or bioluminescence, in the waves is the product of marine microbes called phytoplankton—and now scientists think they know how some of these life-forms create their brilliant blue glow. Various species of phytoplankton are known to bioluminesce, and their lights can be seen in oceans all around the world.
SOURCE: National Geographic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar