måndag 19 december 2011

VEM ÄR RIKAST?

Medan jag satt i ett väntrum häromdagen såg jag en liten bok som fångade min uppmärksamhet och bland alla filosofiska ord och citat fann jag den här som jag gillar otroligt mycket.


Hur rik känner du dig egentligen?
Vad känner jag?
Ärligt så varierar nog mitt svar från ena stunden till den andra.
Jag känner stor tacksamhet för det jag har då jag som kanske ni är fullt medveten om att hemska saker kan inträffa i livet som gör att ens perspektiv för vad man känner glädje för varierar enormt.

Att bara få gå, lukta, se, känna ... Att inte känna dagliga smärtor, att ens barn är frisk och att ens relationer fungerar så bra de gör. Jag har en varm och mysig bostad, människor som älskar mig och som är måna om mig, jag har ett jobb som många drömmer om, en utbildning att vara stolt över and more ...
Tacksamhet för allt jag har och är men så finns det alltid den där lusten om att få uppleva något nytt och att få nya tillfredsställelsen.

Resor, materiella ting, sådant som tillför små vardagskickar, sådant som gör att jag har ibland svårt att känna ren lycka för det som redan är.

Referensramar ... Har jag det jag redan har vill jag gärna ha mer, men om någon skulle ta bort sådant som jag redan är tillfredsställd med och som gör mig glad då skulle det som är vara enough.
Att vilja ha mer betyder inte i mina ögon att man är missnöjd med det man har, eller?
Ibland kan jag inte svaren till mina egna frågor, jag gillar bara att ventilera dem lite i sökandet på svaret.

Tror att mina tankar har att göra med att Julen är vid dörren. 
Julen är en tid som handlar om gemenskap, tid med nära och kära samtidigt som den handlar om paket och att tillfredsställa de mer ytliga och kommersiella delar av vårt samhälle och mänskiga behov.
Måste man välja? Varför har vi människor en benägenhet att tro att man kan inte få vara eller tycka att båda är mysiga.

Viktigast är att få umgås med nära och kära men om det ligger paket under granen som gör mig glad är det fel?
Nu skall jag söka någon mysig upplevelse att ge min dotter i present till Jul och den här gången skall det vara bara hon och jag. En egoistisk present kanske då hon hellre vill ha en väninna med sig?
Egoist är vad jag är för jag vill ha egen tid med henne och göra något på tu man hand. 
Only we, simply us ...


Frågan om vem som är rikast återstår och i hjärtat är svaret "den som behöver minst" men undrar hur många dessa är och hur man når dit utan att behöva gå igen en slags "kris" ...
Inga kriser gör mig väldigt rik för tillfället =)

Nu skall jag till vinden för att hämta resväskan och börja packa ner alla presenter som skall med till Italien då tiden är sedan knapp för packning.
Mycket jobb i dagarna som kommer och imorgon kväll blir det personalfest =)!

Love ...


1 kommentar: