söndag 21 augusti 2011

PERSPEKTIV

Mitt i min längtan till utflykter & små äventyr skäms jag över mitt "vill ha".
För att förstå vad jag menar MÅSTE DU läsa följande:



En läsning som ger mig & kanske även dig lite perspektiv över livet.
Nu menar jag inte att vi skall lämna alla våra önskningar över "något mer" då detta ingår på något sätt hos oss som redan har mer än behövligt MEN jag hoppas att läsningen ger dig en insikt över HUR andra människor tvingas leva och att vi borde hjälpa de som verkligen behöver vår hjälpande hand.

Har alltid tyckt att vi alla skall ge något i välgörande ändamål oavsett om vissa anser att det är Staten som skall gå in och hjälpa. Om de inte gör det tillräckligt mycket så borde vi individer ta vårt ansvar & förnuft till fånga & kanske hoppa över en fika på stan, en extra drink ute för att kunna hjälpa då den hjälpen kan verkligen göra en otrolig skillnad.

Jag är inte världens bästa barn & har aldrig varit det heller för all del men som liten samlade jag pengar till hemlösa hundar, när jag och min dåvarande sambo var på Dominikanska Republiken hoppade vi över 2 utflykter för att hjälpa en familj där pappan gick och sålde varor på stranden. Han och jag fick kontakt då jag pratade italiensk/spanska med honom.
Han bjöd oss hem till sin hydda & den gästvänligheten är svårslagen.
Vi alla kan göra en liten skillnad det handlar bara att GÖRA DET.

Om du som mig tycker att orden i den ovanstående bloggen gjorde dig ledsen & arg för att barn skall behöva leva under sådana miserabla förhållanden samtidigt som de även blir utsatta för fysisk som psykisk våld så hoppas jag att du tar fram ditt VISA kort och skänker något (det du själv känner att du kan avstå från idag) till någon som behöver den summan mer.

Livet handlar trots allt inte bara om oss själva & det bästa sättet att ta vara på det vi har är att hjälpa andra.
Om det är sann altruism eller bara ett sätt för att köpa sig ett "bättre samvete" spelar i mitt eget tycke mindre roll då den pengen har en otrolig makt.

Hoppas att du som mig väljer att se vad som försiggår. Jag tycker inte att man har rätten att klaga över att världen är som den är om vi inte själva väljer att hjälpa till för att göra den bättre ...
Kram från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar