onsdag 16 november 2011

KÄRLEK PÅ TRE ELLER FRIHET?

Linda & jag har varit "lite" besvikna över att det ej fanns något alls att köpa på vår resort eller dess omgivning men jag lyckades ändå hitta något till mig själv, något som jag älskar =)

I en butik vid stranden fanns en liknande brons staty med 2 hästar.
Butiksägaren förklarade att det var en symbol för kärlek och jag var nära att köpa den för 150 euro.
Kärlek för 150 euro hade varit en bra deal =)

I butiken inne på resorten fanns följande med 3 hästar.
Jag frågade med ett leende efter symboliken bakom den här statyn.
En häst för mycket för kärlek eller förespråkar hästarna kärlek på tre? =)))
Ägaren skrattade tillbaka och med inlevelse förklarade han att han kunde lätt säga att statyn betyder det ena eller det andra men att det är nonsens... Han hade ingen idé förutom att tre galopperande hästar kan stå för "freedom"? Hahaha! För 75 euro fick jag denna brons staty med en extra häst, för halva priset jämfört med den första men med en utebliven förklaring om dess innebörd =)



Min pappa hade vid sitt kontor i Bologna några liknande statyer som jag alltid stannade vid när jag var på hans kontor. Jag klappade hästarna så att de glänste och jag kunde titta på dem i flera minuter.
Nu har jag mina egna att placera i mitt hem och jag är nöjd.

En av hästarna har lite makabert tappat ett ben under färden från Egypten men en operation skall nog rätta till det hela.
Detta är en av två födelsedagspresenter jag har köpt till mig själv under Lindas stora påtryckning om att jag är värd all denna kärlek symboliken =)


2 kommentarer: