onsdag 31 oktober 2012

GRAZIE ...

Jag har världens bästa vänner och jag är så oerhört tacksam för detta!

Igår var en omtumlande dag för min del med ett spektrum av en massa olika känslor men min lilla låtsas familj hade tagit ett beslut åt mig som inte var förhandlingsbar.
Vi skall fokusera på det roliga och vi skall fira premiären istället för att sörja det som har varit.

Nicole bakade kladdkakan efter samma recept som jag själv gjorde till Knuts kalas men hennes blev stel istället för att ha en "milk shake" varning på sig.
Matlagningsgenerna har visst överförts =)

Hennes frisyr är gjord med en sk. donuts (jag som trodde att dessa går bara att äta =) och den finns att köpa hos Foroogh i salongen Chic Lady mitt emot Åhléns.
Nicole har lovat mig samma frisyr ikväll, då jag skall besöka hennes låtsas salong =)


Klockan 20 igår kväll träffades Louise, Nicole och jag på Allé Terrassen för att köpa två stora pan pizzor som senare serverades med champagne! Vi älskar det knasiga och kontrasterna =)



Femton personer samlades hemma hos Louise & Petter för att tillsammans skratta med mig, min matlagning, det lilla kaoset som ofta är när jag skall göra något och det kändes verkligen varmt i själen för det finns ingen bättre medicin i världen än kärlek och skratt.



Facebook har av någon konstig anledning blivit ett måttstock för folks tyckande så jag tackar för alla "gilla" och för de snälla kommentarer på wallen, via mail och via sms då jag suger just nu åt mig varje snällt ord som sägs...

Det är mitt val att göra så och till er som tycker och skriver hårda ord och ett annat tyckande vill jag bara säga att jag respekterar verkligen era åsikter men väljer trots detta att inte kommentera era ord då jag vill blicka framåt nu och fokusera på det goda som faktiskt finns i min omgivning.
Människor som vill sänka finns alltid och som någon sa en gång:
"låt inte andras mindre smickrande åsikter bli din sanning".

Nu har jag precis haft en "annorlunda intervju" via telefon om fräcka frågor =)
Skall bli roligt att läsa mina svar även om det blev någon "no comment" =)

Även idag delar Jessica och jag på dagen i butiken och tackar så klart Carro för att hon ser till med sin närvaro att vi kan så göra.
Själv börjar jag vid 14 och passar på att göra mig åter "naturlig blond" efter en morgon där psykolog besök och frukost på Viskan stod på agendan.

Från djup till yta, that´s my life =)






tisdag 30 oktober 2012

PÅ TEVE SNART ...

Seriens premiär närmar sig och idag bjuder vi bland annat på Knuts 4 års kalas ... 
Så mycket grejer vi hade med oss men så mycket som ändå saknades! =)



Vi skall träffas ikväll hos vänner för att umgås, skratta, titta på premiären och äta pizza och Nicole har bakat ... kladdkaka =)

Du kommer att förstå i serien varför hon har bakat den istället för jag =)
Matlagning is not my thing <3


EN SANNING I MITT LIV ...

Detta inlägg angående artikeln som idag finns i Aftonbladet angående det som inträffade i mitt liv för exakt 2 år sedan och som jag berättade igår i en intervju.

Tunga dagar för två år sedan och tunga dagar i dagarna då något jag skäms för och inte är stolt över skall nu få rubriker och påminna mig om det misstag jag gjorde en gång, ett misstag som jag har fått leva med, ett misstag som jag betalade tillbaka, ett misstag som fick mig att frivilligt söka psykolog hjälp för förståelsen om "hur kunde jag göra det?"

Jag vill påpeka att det jag skriver är inte menat som en ursäkt för är man vuxen så är man alltid ansvarig för sina handlingar men jag skriver som en berättelse och som en liten förklaring bland många andra mer privata.

Vissa saker som jag får kritik för står jag för då det är medvetna val som jag står upp för, men att få kritik för något som jag inte "vill vara" känns otroligt jobbigt och sätter sig som "ångest" runt hjärtat.
Som för två år sedan vill jag nu bara ligga i fosterställning och sova men jag gjorde det inte då och tänker inte göra det nu heller ...

Som många andra i livet har jag en ryggsäck fylld med stenar. Vissa stenar är små, vissa stora.

Vissa människor hanterar sina stenar genom att bli sjukskrivna, vissa genom att begå självmord, vissa genom att leva "ett normalt liv" (vad det nu innefattar), vissa genom att göra något som de skäms för. 
Det är så lätt att vara efterklok men något jag idag inte kan göra är att vrida tillbaka klockan, att inte få det ogjort går tyvärr inte. Hade detta varit en möjlighet så hade jag mer än gärna tagit den.

Det jag kunde göra då var att ta mitt ansvar, berätta och försöka göra det rätta av det orätta.
Jag hade sömnlösa nätter och hade en sådan ångest över att jag gjorde något som inte var "jag" så det var med skam och lättnad som jag anmälde mig på polishuset tillsammans med min dåvarande VD.
Parallellt sökte jag psykolog hjälp för att försöka förstå min handling och två år senare går jag fortfarande till henne för att bearbeta alla mina stenar.
Att ta tag i sig själv var och är det enda rätta.

Sedan min lilla var ett litet barn har jag varit noga med att hon aldrig skulle säga "dum" om andra människor eller sig själv.
Man kan göra dumma handlingar men man är inte dum för detta.
Just den insikten har nog varit stark och har varit som en räddning för mig.
Jag gjorde något som jag skämdes och skäms över men hela min personlighet grundas inte på en orätt handling.

Då som nu känner jag starkt att jag är TROTS detta en underbar och charmig människa som har en historia och som faktiskt är en person med all den ödmjukhet som detta innefattar.
Jag är inte perfekt, långt ifrån men jag har mina bra sidor som är fler än de dåliga.

Att få se sitt namn med mindre smickrande rubriker om en sanning som var för två år sedan kommer att kräva all min tro på mig själv. Att fela är mänskligt så länge man lär sig av sina misstag och gör det man kan göra för att försöka göra det rätta av händelsen.

Jag är allt för medveten om att serien, den publiciteten som den innebär kommer ändå att göra att spekulationer dyker upp så jag känner att det är bättre för mig och min dotter att själv berätta att ja, jag gjorde något som jag skäms och har ångest över för och erkänna att jag är en mänsklig varelse med sina brister.
I min lilla familj förlåter vi varandra för våra misstag och vi lyfter varandra i tron att det är så man gör då "strong people don´t put other down. They lift them up."



Alla böcker om självförverkligande, om att man skall tänka positivt om sig själv och att inte låta andras sanningar bli mina kommer nog att behövas för det är inga lätta dagar och veckor som väntar men en sak känner jag mig stark i.
Jag har nu berättat och jag känner redan att en större sten har fallit från ryggsäcken.
En dag i sänder ...

Jag vill tillägga att jag inte kommer att mer kommentera denna händelse specifikt och i detaljer då framtiden är framför mig och det förflutna bakom mig.

Och så den frågan som kommer naturligt i detta.
"Michela, skulle du ha tackat ja till serien om du hade vetat att detta skulle nu komma ut i rubriker?"
Jag är 40 år, snart 41 och även om blond så är jag inte totalt dum.
Självklart visste jag att detta skulle hända då att berätta är ett medvetet val så svaret är JA,jag skulle trots detta tacka ja.

Anledningen är så otrolig enkel.
Trots det du tror har jag en otrolig självkänsla och är stark i mig själv. Att berätta detta kräver mod och styrka och även om just nu är det ångesten som präglar mig mest så är de andra min grund.
Jag hade ångrat mig hela mitt liv om jag hade tackat "nej" till serien trots dagens rubrik för en händelse skall inte skrämma mig från att göra det jag vill göra.

Om svaret är detsamma om två tre månader vet jag inte men just nu har jag bara sett till att berätta något som jag ändå inte hade uteblivit att berätta den dagen min bok är skriven och som finns som en "do thing på min bucket list".
"Vidare är frågan, hade du tackat ja trots att nu din dotter får reda på allt detta?"
Mitt svar är fortfarande JA för det jag lär henne är att det det är mänskligt att fela så länge man lär sig av dem och tar sitt ansvar.
Vi lever i ett samhälle där självmord har en otrolig hög statistik. Anledningarna är många men en av dem är nog den att alla har tron att de skall visa upp en "perfekt jag".

När det gäller sådant finns det ingen plastikkirurg i världen som kan göra dig perfekt och jag lär henne att den dagen hon själv felar i något så finns det inga dömande ord att komma med men en famn som kommer att krama henne.
Felaktiga handlingar skall inte prägla hela dig, det är min starka åsikt.
Med dessa ord tar jag mig i kragen och tar tag i denna dag <3


måndag 29 oktober 2012

SURREALISM OCH VERKLIGHET ...

Imorgon är det en speciell dag i mitt liv, en dag jag skulle både vilja hoppa över och ta vara på.

Ångest och förtjusning men vad jag menar med detta kommer ni att få reda på imorgon.
Den värsta ångesten har dock lagt sig för nu känner jag att jag har sagt sanningen och det är skönt att ha så gjort.
Idag berättade jag även för Jessicas döttrar och mitt lilla Gudbarn sa:
"Jag bryr mig inte för jag tycker att du är jätte snäll."
Tack Millie! <3


Millie och jag satte oss i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord medan Nicole & Izabella var ute på stan för att köpa några presenter. Kärlek, vänskap, bus och andra olika ämnen behandlades med stort allvar ... =)

Nicole ringde och sa glatt att hon hade "Julkänslor" och att hon och Bella hade så mysigt när de gick bland butikerna under snön.
Trots dagens intervju och en fotograf som snabbt kom hit bara för att ta en bild till morgondagens artikel så var det en trevlig eftermiddag.
Det känns fortfarande surrealistiskt att mitt liv skulle ha något slags nyhetsvärde för vissa men så fort man är med i teven så ingår väl vissa bitar ... på gott och ont.

I butiken var det lite kallt idag och det blev inte varmare när man satte ut sin nos =)
Oktober och snö... Lite för tidigt men ingen idé att klaga på sådant som vi ändå inte kan påverka, eller hur?


Vid 1630 gick Nicole och jag till  Foroogh på nya Chic Lady som tidigare hade namnet Mist.
Snygg logga, fina "tjejiga färger" och en fantastisk Foroogh <3


Efter att ha haft rött nagellack vid de två senaste tillfällen körde vi idag franskt med det där lilla extra i form av en glitter i champagne toner ...
Lite kul och Nicole älskade det!
Imorgon skall hon få hjälpa Foroogh i denna mysiga och vackra salong och hon längtar redan efter att "gå till jobbet" =)

Foroogh är även med i morgondagens premiär på serien "Småstadsdrottningar" ...


Efter nudlar och kyckling värmer vi oss nu under en skön pläd i soffan.
Nu skall jag tända doftljus och värmeljus för sinnena behöver det.
Imorgon vaknar jag stark <3

söndag 28 oktober 2012

BRUNCH, LÖV & TID ...

Vilket fantastiskt väder vi vaknade till idag!


Solglasögonen är man inte van att behöva ta på sig men idag minsann fick Tom Ford se solens strålar =)


Min fina dotter inne på Ellagården <3


Nicole och jag åkte tillsammans med Jessica och familj till Ellagården för att äta en god brunch.

Önskar att jag kunde skriva att det var idylliskt, att barnen myste och var på glatt humör men icke.
Sådana inlägg finns endast på de bloggar som bjuder på perfektion, här finns samma ord med ett "in" framför =) 

De bara påpekade hela tiden att de ville leka leka och leka efter brunchen och varje dag under lovet och istället för att njuta av att vara tillsammans så fortsatte de att berätta att de ville leka =)
Efter denna goda buffén var det bara att köra lövkrig vilket de älskade så klart =)


Jesper tog hem tjejerna medan Jess och jag tog en promenad och funderade på Julen i butiken.
Förra året berättade jag historien om när jag träffade Tomten på Aruba, vilken historia skall jag berätta i år? =)
Det återstår att se helt enkelt ...

Nu blir det soffan och en önskan att vrida fram tiden med en vecka ...
Anders Limpar fick erfara detta i en av de bästa "Blåsningar" jag har sett.
Googla på den om du vill få dig ett hjärtligt skratt ...

Ciao!

TWO EMPTY GLASSES ...

Efter att jag hade lagt ut en bild på mig i flanell pyjamas på Instagram med texten att det nu var dags att sova så blev det aldrig så ... 
Efter några sms och mail på facebook blev det ett spontant besök med en massa prat, lite champagne och mys.
Det var dock inget oväntat då det har varit många mail under några månader ... =)


Du har väl inte glömt att dra tillbaka klockan en timma?
Om ett par timmar skall Nicole och jag tillsammans med Jessica och familj äta brunch på något mysigt ställe här i vår småstad.
Väntar på att klockan blir 10 för att se om Ellagården har något bord ledigt åt oss.

Älskar söndagar <3

lördag 27 oktober 2012

EN SÖT CACTUS & VÄNNER ...

Andra kvällen i rad som Nicole är ute. Igår kväll disco, ikväll kalas hos en väninna.
Gissar att det är bara början ... =)
Nicole var hos mormor medan jag jobbade en stund i butiken och sedan gjorde hon en godis cactus till födelsedagsbarnet som hon lämnade tillsammans med sitt paket.


Medan lillan var på födelsedagskalas kom Louise, Petter & Charlie och vi tittade på ... ni kan gissa vad =) Jag längtar ju redan till andra avsnitt av flera olika orsaker men en sak konstaterar jag lätt:
jag har världens bästa vänner!!!
Det säger jag inte bara som en mening som ser bra ut att skriva på facebook eller bloggen men som en känsla jag verkligen känner i hjärtat och hjärnan.
Damn, vad lycklig lottad jag är i detta!!!

Oavsett händelser så försöker vi hitta det positiva, att använda humor för att avdramatisera det tunga och det lätta.
Jag är rik på vänners kärlek och när människor säger att det är genom kriser som man vet vilka ens vänner är svarar jag:
den är redan gjord och de är kvar så detta kanske säger även något om mig =)

Med denna underbara insikt så fortsätter vi att njuta av att nu sitta i soffan och mysa framför teven.
Nicole & jag <3 för nu är hon hemma igen ... 


Det finns en gammal italiensk låt som jag älskade i min ungdom och som tar upp vänskap så den tillägnar jag er alla mina vänner.


Puss på er!



TACK ANNA ...

Helg är ofta lika med varm choklad och cappuccino från Orion.
Denna lördag efter att ha kollapsat i sängen igår kväll var inget undantag.
Då underbara Anna bakom kassan på Orion tyckte att även Knut skulle få njuta av lite helg lyx skickade hon med en köttbulle till honom så nu har familjen njutit här hemma av det där lilla extra ...


fredag 26 oktober 2012

BLOMMOR & DISCO

Vaknade redan kl. 2 inatt och kunde inte somna om av diverse olika orsaker men en dag i taget och försökte att inte låta gamla skuggor påverka dagen allt för mycket.
Lättare sagt än gjort men idag gick det lite bättre.
Att jobba i team, att ha en kollega och väninna är så skönt för när jag är nere muntrar hon upp mig, när hon är nere muntrar jag upp henne.
Skratt läker det mesta, det är min tro och lever efter den.

Jag har smygtittat på första avsnitt och vet ni?
Jag älskar serien!!!
Jag älskar musiken, inledningen, orden, den må bra känslan som lyser igenom, att vi bjuder på oss själva, den spontaniteten som syns och ja, jag är nöjd med att serien visar det jag hoppades på.

Det jag inte fattar å andra sidan är hur konstig jag ser ut emellanåt.
Alla som har sett den säger samma sak. Ibland är det inte jag för även om vissa delar av mig är något större så ser det ut som om kameran är allergisk mot vissa medel och förvränger hela ansiktet =)))

Skall du titta på premiären nästa tisdag kl. 21? 
Jessica, jag och barnen skall samlas och titta på den tillsammans. 
Vi skall köpa pizza och fira första av åtta veckor.

Till jobbet kom blomsterbud och behövde nog lite trevlig uppmärksamhet så jag tackar så mycket A. för de fina blommorna. Min kollega vill också ha vid nästa tillfälle om du skickar igen =)
Nu pryder dem mitt bord i mitt vardagsrum och jag älskar dem.
Skulle lätt kunna vänja mig vid en bukett i veckan =)


Lillan har provat outfit och är nu på förfest innan skoldisco! 
Otroligt och ofattbart men att hon är nu 10 år är ett faktum.
Vid 21.30 skall jag hämta henne och längtar redan.
Kommer någon kille att visa uppmärksamhet? Kommer hon? Det är en spännande och jobbig tid i livet då man är varken "fisk eller kött".
Ja, du läser rätt =) Det är ett italienskt talesätt för att säga att man är varken barn eller vuxen.
Hahaha!

Själv håller jag på att greja i sovrummet. Petter hjälpte mig igår med att måla klart golvet i sovrummet så nu är den nya sängen klar för att invigas inatt.
Kanske att jag nu lyckas sova lite längre =)

Kolla vad som kom till butiken idag!
En ny läcker skinnjacka från Munderingskompaniet. 
Älskar att den är tunnare och kan användas både som utejacka och innejacka nu på vintern.
Pris: 2699:-


Nu lite fredagsstädning innan min lilla party prinsessa skall hämtas från ... balen =)

torsdag 25 oktober 2012

A PRINCESS ...

Idag skulle jag vilja skriva om roligheter men sanningen är dessvärre den att det roliga med serien som börjar sändas på tisdag överskuggas av något som just nu känns väldigt jobbigt och som jag självklart återkommer till inom några dagar.

Nu fokuserar jag dock till att imorgon kommer min lilla hem igen och jag läääääängtar!
Känner jag mig lite extra sårbar längtar jag ännu mer (om möjligt) för någonstans är det så att hon är den största anledningen till att gå upp på morgonen även då jag skulle vilja krypa under täcket och stanna kvar där.
Känner du igen dig i den liknelsen?

Hemma hos min syster finns denna skylt som jag bara älskar då den speglar en otrolig sanning.
Med de orden avslutar jag en av mina kortaste inlägg =)
Godnatt ...


onsdag 24 oktober 2012

INKÖP, HUNGRIG HUND OCH DET RÄTTA ...

Dagen började med inköp i Göteborg på mysiga Hotel Flora.
Vi hade inköp av det svenska märket Love Forever som hade underbara kläder som fick oss att längta till sommaren.
Då inköpet gick snabbt (vi vet vad vi gillar) så stannade vi och åt frukost på hotellet.
Medan vi satt där började vi prata med några vid bordet bredvid som kände igen oss från butiken och som vi fick reda säljer ett märke som vi gillar a LOT så det var bara att gå till deras rum och göra ett nytt inköp.
Tänk vad det ena kan leda till det andra!

Här njuter Jessica av en god frukost efter att hon hade påpekat "vi stannar och äter om du dock inte bara tar kaffe och en lite brödbit med smör och marmelad"!!! Hahaha! 


Under det ena inköpet var två andra kvinnor där från en butik i Göteborg och den ena hade med sig sin lilla Chloe. Inte ofta jag tycker att en chihuahua är fin med den här är helt underbar.
Fick den där berömda "rösten" som jag får när jag pratar om hundar och väskor =)


När jag senare satt och åt min goda trädgårdssallad i lunch rummet hos våra grannar så fick jag detta sms från min kollega då Knut fick vänta i butiken =)))
(Om ni undrar varför hon står som Ciop så heter Piff & Puff Cip & Ciop på italienska)


Direkt efter lunchen fick jag ett samtal som fick mig att fundera mycket.
Även nu sitter jag här och tänker, tänker och tänker som Nalle Pooh hade sagt.
Ibland har man svåra beslut att ta och ibland är det rätta det svåraste att utföra...

Ikväll tar jag helt enkelt min gamla Snobben (som jag hade när jag var 6 år) för att finna lite tröst i alla dessa tankar. Att vara vuxen och försöka göra det rätta är inte alltid det lättaste men så tror jag i slutändan att "vill du se regnbågen får du helt enkelt stå ut med regnet" och jag hade aldrig gett mig in i något om jag inte hade trott på att det skulle sluta "gott" så med den tron får jag helt enkelt göra det ... rätta.

Att inte förglömma!
Här kan du läsa mina inlägg på TV3:s hemsida för serien:
http://www.tv3.se/michela


Godnatt <3




ATT INTE VILJA "TÄNK OM" ...

Precis hemkommen och självklart ett litet kort inlägg innan sängen och kudden kallar.
Imorgon skall jag träffa Jess framför Orion med två latten i handen redan vid 7 då vi skall åka på ett snabbt inköp i Göteborg så jag behöver nog sova lite ... men först ...

Har du någonsin sett en person på kort efter att ha bara växlat några mail med honom/henne och känt det där "jag vill veta mer" om den personen?
Tänk om det enda du har är ett kort på den man/kvinna och tron att den personen bor i Göteborg där han/hon äger en klädbutik i samma stad. 
Tänk om du har spanat medvetet runt i alla klädbutikerna i staden i letandet, tänk om du har försökt spåra personen genom ett mail adress utan resultat, tänk om ... helt plötsligt efter flera veckors sökande dyker just den personen upp i tv-rutan?

Det har hänt mig vid ett par tillfällen under dessa 40 år att jag har mött en blick, sett en kille som jag aldrig tog reda på mer av. Jag kanske aldrig letade upp honom, jag kanske aldrig gav det en chans men samtidigt sitter jag här och tänker att de två gångerna hände något kemiskt i luften. De missade chanserna, de vi inte vill göra oss "skyldiga" till då vi vill hellre ta chanserna och risken av ett "nej".

Idag kom ett brev på posten, ett långt och mycket trevligt sådant.
Den man som skrev har letat efter mig bland Göteborgs butikerna utan resultat och förra veckan när han "slöade" framför teven fick han syn på mig.
(Själv är jag nog mest förvånad över att han kopplade personen i tv rutan till mig då jag som sagt inte ser ut så =)))))
Visst är livet märkligt!

Som tur är kändes det inte som att jag skulle vara orolig över att ha någon "stalker" för jag tänker inte vara med i det programmet med samma namn som startar även den på TV3 och som tar upp ett sjukt fenomen i samhället. Människor som blir besatta ... Besatthet verkar dock inte detta brev tyda på men ett genuint sökande efter en person som han vill veta mer av för att sedan hellre ta ett "nej tack" än de framtida tankarna som ett "tänk om" medför.
Samma insikter som jag hade med serien som jag deltar i, min hjärna och hjärta hade inte "råd" att säga nej för jag vet att jag alltid skulle ha undrat över vad som hade kunna hända om jag hade tackat "ja".
Jag tar hellre de negativa sakerna som ett "ja" medför i detta fall än den eviga undran som jag vet att jag alltid hade haft.

De missade chanserna i livet skall inte missas...
Det långa brevet avslutades med ett citat och även om det går lite för mycket "inflation" i citaten nu för tiden så får just ett avsluta detta korta inlägg.


Oavsett ett "ja tack eller nej tack" vill jag tacka dig Mr X för att du vågar ta chansen och risken och tusen tack för det fantastiska brevet som jag nog har läst tre gånger nu.
Smickrad ...

Nu skall jag ta av mig dagens sköna klädsel och krypa ner i sängen.
Buonanotte ...



måndag 22 oktober 2012

FUNDERINGAR FRÅN TÅGET ...

Nu sitter jag på tåget mellan Varberg - Borås efter att ha tillbringat fyra timmar med min väninna Annika Petzäll som jag inte har träffat sedan begravningen på hennes son William för ca tre veckor sedan.

Jag hade med mig Knut och Annika hade sin Thea och så även Williams hund Stina som hon tar hand om då hon vet att det hade varit hans sista önskan.


Stina älskade att lägga sitt lilla huvud på mina ben =)


Det är en sådan fantastisk känsla att sitta och prata med en vän som känner mig sedan jag flyttade till Sverige och som jag delar en massa minnen med.
Vi kan prata öppet om det mesta, vi vågar skratta åt det hemska och det sorgliga då vi kan även se det ibland med distans.

Det jag älskar är den mänskliga och icke dömande sidan hos vissa få personer.
Ofta är det människor som har gått igenom mycket i livet som kommer till sådana insikter i livet för det verkar som att ödmjukhet kommer som en läxa som ofta kräver vissa livserfarenheter.

Ett högt pris att betala kanske men vilken styrka det är att bli den typen av människa.
Tidigare idag hade jag en intervju med en större dagstidning, artikeln kommer nog att publiceras i samband med premiären av serien och journalisten frågade mig om jag tror mig vara beredd på vad "kändisskapet" kommer att medföra på gott och ont.
Vad vill jag säga till de som kommer med "elaka kommentarer"?
Enkelt ...

Dagligen skriver vi citat på instagram, facebook, twitter om att man skall vara som man vill, att man skall gilla sig själv, att man inte skall bry sig om andras åsikter, att man skall gå sin väg, att man skall lyfta andra istället för att sänka dem MEN när någon vågar göra något som exempelvis att vara med i en serie, när någon berättar att hon har självkänsla trots sina små eller stora operationer, när någon visar en kaxig ödmjukhet och självdistans då finns det alltid några som skall komma med det pekande fingret för att säga till dig att du skall ta steget tillbaka, att du är inte bättre än någon annan, tvärtom du är sämre. 
Varför?

Annika och jag pratade en del om tiden då William kom in i riksdagen, om alla skriverier, skvaller och annat som att bli igenkänd medför.
Jag minns så väl när Sverigedemokraterna vann röster och flera skrev på sina statusar på facebook att "har du röstat på dem så kan du ta bort mig från din vän lista"?

Då tänkte jag: lever vi i en demokrati som gäller bara så länge allmänheten röstar som samhället kräver att de skall rösta? Vad är det för demokrati då? Denna dubbelmoral som alltid finns där ... 
Jag röstade inte på Williams parti men jag respekterade honom för att ibland hade självklart även han bra saker att säga MEN alla andra partier röstade alltid emot honom bara för att han tillhörde partiet som man skulle "ogilla". 
Min Nalle Pooh sida gillar att fundera och visst är inte jag bättre när det gäller dubbel moral kanske.
Jag älskar djur men har faktiskt en kanin päls.
Å andra sidan är min fråga om att ha en päls medför att jag ogillar djur?
Vissa drar gränsen som mig på pälsar som tillhört djur som man äter, andra har inte på sig skinn, andra är vegetarianer, andra är veganer. Det kommer alltid att finnas någon som tycker att du gör något du inte borde, som drar sina gränser där du inte drar dem, kom ihåg det.
När du kritiserar någon så finns det säkert någon som kritiserar dig för dina egna val.

Med den insikten väl i minnet så blir ändå det slutgiltiga rätta att göra det som är "precis som man vill" så länge man står för det och så länge detta inte skadar andra.
Tänk på att en liten tågresa kan sätta igång så många frågor och tänk vad tråkigt om jag hade haft alla svaren ...

Tack min fina vän för att du alltid är den som berömmer, peppar och säger att jag är en fin människa och detta trots att du vet och kan alla mina brister och tillgångar ... <3
Att ge och berömma så mycket andra när din kropp inte ger dig den styrkan att själv orka så mycket är så storsint av dig och jag älskar dig mer och mer för detta egenskap som många andra som inte ens är sjuka inte är kapabla till.



Under jackan hade jag på mig min underbara tröja från Cavalli som vi säljer i butiken.
Gold & white är en favorit kombination ...


Nu är vi tillbaka i Borås ... 
Kram <3

söndag 21 oktober 2012

HÅR, CHANSER & SKRATT ...

Min dag startade tidigt för att vara en söndag. 
Klockan 7.30 var jag på Studio Linda Ekberg med två kaffe till mig och Fazli då han idag såg till att mitt hår blev långt och tjockt igen.

Han kom hem igår från Danmark där han befinner sig i närmare en månad då han har fått erbjudandet att tillhöra den esemblen som stylar skådespelarna under en engelsk film inspelning.
Vilken grej, vilken erfarenhet, vilken ära!

Det är så roligt när man ser att ens vänner får möjligheter att göra "det ovanliga" och växa i de nya rollerna som erbjuds.
Som vanligt är det många skratt under timmarna på stolen då vi båda bjuder varandra på det som man inte alltid säger till andra. Som icke födda med barnsagor om Jantelagen förstår vi varandra väl =)
Så befriande att få vara sig själv fullt ut! <3

Fazli är en av de personerna som kommer att synas på TV3 i serien "Småstadsdrottningarna" och jag skrattade för under en scen är han, jag och Tania i bikini.
Tania och jag har bikini från Panos och Fazli från Boss.
De båda företagen kommer att stämma oss för skådestand!
Hahaha!

Tusen tack min vän för att du gjorde detta en söndag morgon kl. 7.30.
Du är helt enkelt bäst!


Sedan gick jag till butiken en liten stund för att dammsuga så att detta är gjort och för att hämta små tag att skriva under dagen.
På mig hade jag den nya tröjan från Religion.
Igår sålde jag tre stycken i butiken så bara några få kvar för er som liksom mig tycker att den är urläcker!
Pris: 898:-


Självklart passade jag på att lägga ut någon bild på Instagram.
Följ mig/oss där också.
Blandar personliga bilder med nyheter från butiken.
Två Instagram och tre bloggar skulle bli lite för mycket annars ... =)


Har pratat med min väninna Annika i närmare 1 1/2 timma så imorgon efter jobbet åker jag och hälsar på henne. Läääängtar!

Nu skall jag ta hand om hemmet, bloggar, läsning och lite logistik!
Kram så länge!

lördag 20 oktober 2012

STILVINSTEN TILL SEGER

Nu kommer min väninna och kollega Jessica att sätta maten i halsen när hon läser detta inlägg då hon gillar väldigt väldigt mycket Zlatan.
Ett sk. frikort tror jag att hon har ifall att ... =)
Att jag nu skriver att jag har sedan flera år tillbaka tyckt att hans Helena Seger är en av de bäst klädda kvinnorna lär inte göra henne glad men däremot lär hon inte bli förvånad och troligtvis tom. delar min åsikt =)

Det som är ganska spännande med Helena är att denna kvinna förutom att ha de yttre blondin attributen har även en bra utbildning och hade en chef position innan hon blev Zlatans partner.
Att se ut som en "blondin" men samtidigt ha "hjärna" verkar trots allt gå hem =)


Jessica kan ta Zlatan så tar jag hennes bikini från Louis Vuitton.
Gillar den a lot!


Kolla hennes coola och avslappnade stil med baggy jeans, oversize väska och lite lager på lager.
Solglasögon i olika modeller finns med på nästan varje bild.



Så enkelt och så snyggt!


Är läpparna och bysten naturliga? Botox i pannan?
Well ...
Prova att "hacka" på henne för sina val!
Ingen som vågar när hon har Zlatan som partner!!! =)))

Grejen är att oavsett vad hon har eller inte har gjort så ser denna donna jäkligt bra ut och jag säger "Forza Helena!! när alla andra ropar "Forza Zlatan!"




En cool stil som kostar mycket men kvinnan har råd och kan konsten att kombinera rätt.
Nu valde jag lite coolare bilder men det finns även bilder på henne i riktiga fest blåsor.

När hon väljer just uppklätt så tycker jag dock inte att hon alltid väljer vad jag personligen anses vara  snyggt men googla om du är nyfiken.
Kvinnan kan oavsett vad klä sig riktigt läckert och bjuder på en mycket coolare stil än många andra.

En cool brud med säkert mycket skinn på näsan och enligt en svensk forskning om vad svenska män vill ha som partner var svaret: utseendemässigt en kvinna som ser ut som Victoria Silverstedt men som har skinn på näsan och en universitetsutbildning. Vidare stod det i slutet på den artikeln "Sorry, killar, sådana kvinnor finns men de blir tillsammans med killar som Zlatan".

Ett litet tips när det gäller klädseln är att klippa ut de bilder på de outfit på kändisar eller icke kändisar som du hittar i tidningar eller på nätet och som du anser vara snyggt. Med en visuell bild framför dig att utgå ifrån är det lättare att hitta en liknande outfit ...

Nu skall jag ut med Knut och gå till butiken <3
Hoppas vi ses där.
Vi har öppet 10-16.

fredag 19 oktober 2012

EN ROLIG FRÅGA & PEPPANDE ORD ...

Min dag startade vid denna fina ingång för att sedan fortsätta till butiken fram tills stägning.


Innan jag gick till butiken pratade jag per telefon med en av de andra kvinnorna i serien.
Ingen av oss har träffats vilket vi hoppas självklart kunna göra och vi har inte heller vetat om varandra, vilka vi var eller hur vi såg ut.

Hon berättade för mig att även hon liksom alla oss andra tvekade innan hon tackade "ja" till att medverka i serien och en av frågorna hon ställde till producenten var om de andra "var blonda bimbosar". Han svarade att det fanns en som kanske såg ut som en men som är långt ifrån det.
Jag skrattade för jag svarade så här:
"Vet du, din fråga är inte alls konstig. Det roliga var att JAG ställde exakt samma fråga"!!!
Hahaha!
Med tanke på att svaret var att det är bara intelligenta kvinnor som skulle medverka så slutade det med att vi tackade alla fyra "ja".

Jag har berättat tidigare om damen i centrum som har koll på mig =)
Hon har kommit fram till mig och sagt att hon kommer att rösta på mig trots att serien inte är en tävling där tronen står på spel och trots att det inte handlar om någon popularitetstävling MEN hennes ord värmer varje gång ändå då de kommer från en äldre dam som i mina egna "förutfattade meningar" inte borde "gilla" det jag står för.

Efter min intervju i P1 samhällsprogram Tendens kom hon till butiken för att säga att jag var så "jäkla bra" och när hon såg Nicole sa hon gång på gång att hon borde vara stolt över att ha mig som mamma.

Idag kom hon in igen. 
"Jag vill bara försäkra mig att allt löper som planerat" sa hon med pondus =)
Mitt svar löd "än så länge är det lugnt även om jag är medveten om att mindre smickrande kommentarer kommer nog snart"
Hennes svar fick mig att skratta: "Vet du, vi skiter i de kommentarerna" 
Härligt, hjärtligt och sakligt.
Självklart bad jag henne komma in igen för jag vet att jag kommer att behöva höra just de orden om och om igen =)

På måndag skall jag börja blogga även åt tv 3 så tre bloggar att uppdatera.
Fritidsproblem? Absolut inte =)
Vilken utmaning men då jag älskar att skriva så tycker jag verkligen att det skall blir hur roligt som helst.

Nu skall jag ta hand om all tvätt från igår och sedan blir det fredagsmys.


torsdag 18 oktober 2012

SEX VECKOR KVAR TILL SOLEN ...

Nu är allt betalat och resan känns nu mer verklig.

Nicole och jag åker iväg till värmen en vecka i slutet på november.
I somras var jag ledig 9 dagar (så är det att ha eget =) men nu längtar jag verkligen efter sol, värme, miljöombyte och avkoppling tillsammans med min lilla.

Det svenska verbet "mysa" skall nog bli ett nyckelord till den vecka som vi skall tillbringa tillsammans under solen och palmerna <3




Nu skall jag dock leva i nuet och njuta av allt det som händer och kommer att ske fram tills dess.

Känner mig smickrad och priveligerad i att få erfara något nytt som inte hör till vanligheterna och med denna tacksamhet skall jag njuta av den resan som är denna serie ... <3

TVÄR, GLAD OCH SMINKAD =)

Riktigt höstväder idag men både Jessica och jag älskar det!

Tända ljus för en varmare känsla och så det där "ok att vara inne känsla" som faktiskt är rätt så skön =)
Log lite idag för även om jag ler mycket så kan självklart även jag vara lite "tvär" något som min kollega så klart får erfara av då jag umgås med henne 10 timmar om dagen.
I saknad av en man att bli lite "tvär" på så får hon se de sidorna på mig när jag känner mig just ... så =)

Vid kaffet idag pratades om att skylta om lite och även om jag verkligen inte kände för det idag gjorde jag det ena skyltfönstret. Hon kom fram och kramade mig och sa att "den får du för att du gör något som du inte känner för men gör det ändå". Då kan man inte vara så tvär längre.

Sättet att bemöta någon annans sinnesstämning är avgörande =)

Så från tvär (lite orolig tror jag) till happy =)


I dessa läckra jackor och urläckra skor kan man faktiskt inte bli något annat än glad =)
Min PT, Anetth Lindström kom in då hon saknar mig... =)
DET säger en hel del om hur lite hon har fått se mig dessa sista 6-7 veckor men nu när hon vet varför jag har gömt mig från gymmet kunde hon inte annat än att skratta över att jag är så ... jag =)

På måndag skall vi dock träffas igen för visst är det underbart med träning när man är igång igen?
Då jag har gått upp ett par kilon pga. färre rörelse (nej, allt socker har inte med detta att göra =) så har jag i två dagar använt klackar.
Längre och smalare ben på ett enkelt sätt och utan bantning =). Dessa från italienska ASH älskar jag för den kvinnliga attityden och kaxiga touch.


Vid 12 gick jag till HBC för att få möjligheten att få testa ett nytt amerikanskt märke de har fått in.
Vilka otroliga produkter!
Skall skriva ett inlägg om dem nästa vecka då jag skall testa dem först i veckan men är du redan nyfiken så kan du titta in på Helens Beauty Center och fråga lite kuriosa om märket.

Så här fin och jämn i huden blev jag av mineral make produkterna från Jane Irdale.
More will come om mitt besök på Helens <3

Gilla HBC:s facebook sida här:
för att ta del av deras nyheter och erbjudanden.

Den underbara siden blusen jag har på mig i färgen "nude" är från märket AJ 117 och finns i butiken.


Nu har jag lovat varma mackor med parma skinka och mozzarella till min lilla och hon är nu otålig!
Vi älskar parma och Knut gör det också =)

Ciao så länge !!!