lördag 26 mars 2011

DONNA

Som italienska uppskattar jag kvinnlighet & manlighet.

 Jag uppskattar skillnaderna och värnar om dem. Med detta menas dock ej att jag tycker att kvinnan skall vara i köket medan mannen är i garaget ... Nej, med detta menar jag att den som gillar att vara i köket tar den rollen, man förhandlar & fördelar & kommer man inte överens så får man turas om. 

Med mitt uttalande menar jag istället att trots att jag är en kvinna och trots att jag ej har några som helst bisexuella drag så tycker jag att det inte finns något vackrare än oss kvinnor.
Oavsett vad männen tror eller vill tro så är det vi som har ofta makten, den makt vi har fått genom det sociala spelet som vi så subtilt kan spela...

Njut av att vara kvinna, ta på dig det som du själv anser är sexiga underkläder och njut av att vara den du är, inte för att någon skall nödvändigtvis se dig i dem men för att du själv vet detta om dig själv.
Det handlar inte om att vara billig eller dyr, det handlar om att bejaka en naturlig drift inom oss.

Ikväll efter att ha putsat några fönster, tar jag på mig Victoria Secret och njuter av att städa i min lilla utstyrsel, inte för någon annan men för att jag är nöjd att vara den kvinna jag är ... 
Även om du kanske skall tycka något om detta så är detta jag och med lite bakgrundsmusik går jag runt i min lägenhet ensam i underkläder och sjunger med ...



UPPDATERINGAR =)

Mycket jag har missat att skriva på min privata blogg men då många saker har skett i dagarna som varit & är så har min egna sida fått komma lite efter.
Dock några små uppdateringar...

Invigningen av vår nya butik gick väldigt bra & detta tack vore att så många snälla människor ställde upp för oss med sin tid. Ibland känner man verkligen av att vi alla har så mycket att ge.
Invigningen började vid 18.30 med min kära vän Anders som välkomnade vid dörren, Klas från Vinci som stod i "baren" där han serverade vin, öl samt alkohol fri alternativ samt Grönis som spelade musik för oss alla. 

Vi bjöd på matmuffins samt goda cupcakes som Café Orion hade gjort till oss. Fantastiska att se på & goda att äta.



Vid 19 tiden bjöd vi på en modevisning där vi visade upp 10 outfit som vi hade komponerat efter eget tycke.
Kvällen kändes åtminstone från min sida som en trevlig sådan. Avslappnat men med stil om ni förstår vad jag menar ... =)

Hemma hos mig väntade en underbar påse från min väninna Eva. En söt liten blomma & kort från Espresso House. Min latte är räddad =) 


Stora höga vackra vita rosor kom med bud & vilka rosor ... 


Min önskan om att få blommor har visst gått fram inte bara hos min dotter =)


Om 30 minuter är det dags att inta butiken för lite städning så hoppas vi på att det blir även idag mycket folk i rörelse. Solen borde locka oss att lämna hemmet & själv längtar jag redan efter att spendera min lördagkväll med att ta en promenad med min hund & efter att ta tag i en liten projekt ... =)

Njut av helgen!

tisdag 22 mars 2011

MINA KÄRLEKSTULIPANER

Igår kväll hände något väldigt mysigt som fick mig att bli tårögd.

Nicole & jag var på City och hon hade för några dagar sedan hört mig säga att jag aldrig får blommor, något jag sa lite med glimten i ögat och kanske för att jag just då i det lilla korta ögonblicket tyckte att jag var värd & önskade lite gammaldags & klassisk uppvaktning. 

När vi gick förbi tulipanerna på City sa hon till mig att ställa mig på ett visst ställe och sedan såg jag henne gå tillbaka till blommorna och där stod hon och räknade några mynt hon hade i fickan. Den synen och hennes leende när hon tittade på mig och sa "jag har råd" kommer jag aldrig att glömma...

Att hon dock hade räknat på något annat som var betydligt billigare hör inte till historien =)
Jag blev & är sååååå glad över mina rosa/röda tulipanerna som just nu står på bordet i vardagsrummet.
Tur att jag har min lilla =)


söndag 20 mars 2011

FREDAGSMYS MED VÄNNER

Efter att ha tillbringat dagen i butiken åkte Nicole, Knut & jag till familjen Söderberg där vi var bjudna på en god middag tillagad av Jesper.
Han är inte dålig den mannen då han lyckades få mig att äta & då tom. en sådan portion som en arbetare intar =)

Jesper började med att servera oss en god antipasto.
Jag älskar bröd, tomater, olja och basiliko men inget konstigt kanske ... Är ju trots allt italienska =)


Barnen lekte och när vi frågade vad det var för lek då cirka 15 dockor var framme var deras gemensamma svar "Familjen Annorlunda"!
Hahaha!


Självklart blev det även efterrätt och då en god kaka som Jess hade förberett & Millie garderat noggrant. Mums!


Det är något speciellt med att komma till en familj och få ta del av den familjekänslan som man själv inte riktigt lever i. 
Nicole, Knut & jag åkte mätta & nöjda hem.

Vi tackar för en riktig mysig kväll !

fredag 18 mars 2011

SPRUCKNA JEANS

Det var ett tag sedan jag skrev men jag har haft fullt upp med kommande invigning av min och min väninnas butik.

Långa dagar i själva butiken men sedan även på hemmaplan då det har blivit inlägg till butikens blogg och annat. Det är dock en sådan trötthet som leder till ett leende på läpparna då man sysslar med något som leder till vår egna butik.

Idag började dagen dock på ett litet roligt sätt då vi skulle städa, packa upp och prismärka till en början och sköna kläder var vad vi hade sagt att vi skulle ha på oss. Tog på mig mina skönaste jeans och K. som jobbar som snickare frågade mig om jag hade rosa trosor. Till min förvånad stämde denna fakta =)
Han & AL log lite då mina jeans hade visst spruckit lite i bakre delen.

Hahaha! Ingen mer fika? =) Never?
Detta citat finns på våra kassar och bilden tog vi i Göteborg.
Lite roligare när det är personligt och eget...



tisdag 15 mars 2011

KNUTIS

Jobb och tid hos min väninna S som jobbar som hair dresser =)

Knut har varit själv länge idag så nu skall han få krypa i sängen med mig och imorgon skall han få leka med sin kompis Charlie då morgondagen innebär a lot of work och det skall bli riktigt roligt att se allt ta form ...


Lite för sent för längre inlägg så jag får passa och återkomma om sådana ... 

måndag 14 mars 2011

SPRID VÅR ADRESS ... =)

Dessa dagar har jobb som fokus och det är helt underbart !!!
När man känner att man ej har annan logistik att ta hänsyn till kan man "bara" leva i jobbets tecken och även om det handlar om jobb så är det något man själv har velat och därför är adjektiv som upprymd, inspirerad, förväntansfull de som beskriver mitt sinnes status som bäst.

Det har knappast undgått att mycket av bloggandet handlar just nu om butiken som öppnar den 25/3 men den enkla anledningen till detta är just att man vill få ut den informationen, den marknadsföringen bland bloggar och facebooksidor så vill ni göra mig en tjänst använd er av era egna kanaler och skicka ut adressen
Bloggen är öppen sedan en vecka och hemsidan blir klar den 25/3.
Vi kommer nämligen även att ha en webshop anknyt till sidan och därför kan man sprida ut vår adress till hela Sverige =)
Syns man så finns man eller hur var det? =)

Nu skall jag sätta mig och ringa åter till alla leverantörer.
Kläder, kläder och kläder måste komma i dagarna ...
Inredningen kommer att finnas på plats idag då just kl. 11 börjar vi arbetet att ta in allt...
Spännande, mycket spännande. 


söndag 13 mars 2011

TÄVLING !!!

På bloggen
http://gretaoanna.blogspot.com
ordnas följande tävling

1- För en lott: Svara på vilket land Ldir stövlarna kommer ifrån. Detta gör du genom att ange ditt svar i kommentarsfältet på detta inlägg och genom att skriva din e-post adress.
2- För ytterligare en lott: Om du har en egen blogg kan du kopiera tävlingsbannern till din blogg och länka till Greta & Annas. 
3- För ytterligare en lott: Genom ikonerna längst ned i inlägget kan ni dela denna tävling med era vänner på Facebook, Twitter mm. 

Nästa söndag presenterar vi den lycklige vinnaren av dessa underbara & handgjorda stövlar av märket Ldir.


Vinnaren får välja mellan de modeller & färger vi kommer att sälja i vår butik & värdet på dessa fantastisk sköna stövlar ligger 
 mellan 1998:- och 2398:-




Magdalena Graaf visar i följande inlägg upp sina Ldir stövlar efter att flera av hennes läsare frågat efter märket på dem.


 Vi på Greta & Anna önskar dig Lycka Till !!!

SAKER & TING ÄR INTE ALLTID VAD DE SER UT ATT VARA ...

Som tur är vaknade jag inte kl. 6 men 730 efter 5 timmars sömn. Bättre än inget sägs det.
Knut och jag tog en promenad och lämnade Nicoles hjälm framför hennes pappas hus där hon är fram till fredag. Troligtvis skall de kanske åka skridskor vilket får mig att tänka tillbaka när jag själv åkte rullskridskor i Italien.
Jag och min granne Davide övade och övade på en stor parkering.
Vi skulle ställa upp på en tävling som par och vinna den. Det var vi helt säkra på vilket vi aldrig fick reda på då vi inte ens ställde upp =)
Mina var blåa och det gick minsann fort ...

Vissa händelser i ens liv känns så otroligt far away från det livet man lever idag.
Ibland undrar jag ...
Vad hade hänt om jag hade bott kvar i Italien?
Hade jag tackat ja till det tv jobb som jag hade troligtvis kunnat få i Rom?
Hade jag blivit kär och gift mig med någon regissör eller Serie A spelare?
Nej, jag hade nog flyttat till ett gammalt hus på landet, skrivit böcker och druckit latte tills jag blivit 80 ...

En av anledningarna till att jag flyttade till Sverige var faktiskt den lilla drömmen om ett gulligt hus utanför stan  och den hade jag nog haft kvar om inte vädret hade varit som det är.


Grundsakerna i livet skall vara enkla och boendet skall inte innebära en massa jobb vilket det hade med stor sannolikhet gjort.
Att tillbringa tid med att skotta snö när man skall till jobbet eller annat är inte något jag värdesätter, tyvärr... så närheten, bekvämligheten har gjort att jag föredrar lilla centrum.

Häromdagen satt jag med snickaren och han frågade mig var jag bodde. Innan jag ens hann svara sa han att "det är i stan eller hur?" vilket förvisso är sanningen...
Log åt att jag passar in i de generaliseringarna som passar in på en stadsbo trots att jag satt där i regnstövlar, håret uppsatt, osminkad och allmänt "icke fixad".

Något liknande har inträffat 2-3 gånger på min dotters skola där barn har kommit fram och kommenterat med glittrande ögon att jag ser ut som en Hollywood fru trots att jag varken är fru till någon och bor inte i Hollywood =)

Det samtal jag hade på chatten igår och live med en vän igår kväll handlade just om generaliseringar som vi bygger upp.

Att vara blond, att medvetet välja en viss look innebär att man så lätt faller in i ramarna för något som grundar sig på vad median har sänt ut och fått dig att tro.
Det är märkligt och fascinerande att omgivningen så lätt placerar i fack.
Var försiktiga med detta, saker och ting är  inte alltid vad de ser ut att vara.

SAMTAL & YRSEL

Ikväll satt jag vid datorn och bloggade när en person som jag aldrig har träffat irl var online. Vi chattade om 
livets prövningar, om att inse vissa relevanta saker om sig själv och att tillåta sig vara mänsklig.

Det är intressanta "samtal" som  kan utspela sig genom något så enkelt som chatten och dessa skapar nya möjligheter till kontakter och vänner.

Ikväll har jag suttit hemma i soffan och känt mig yr...
 För ett par månader sedan fick jag en virus som satte sig på balanssinnet och blev lite rädd att den nu var tillbaka.

Det hör inte till vanligheterna att virus påverkar balansen men när jag var ute med Knut så kunde jag knappast stå rak ... OCH jag hade ej druckit något.

Nu måste jag sova, snart 2 på natten ... 


lördag 12 mars 2011

NERVOSITET

Jag har sagt och stått fast vid att jag aldrig blir nervös. Har tom. ställt mig och andra frågan om man kan bli av med någon nervös cell ... Om detta är en möjlighet så har jag nog råkat ut för detta ...

Min fråga kanske låter märklig men trots olika situationer där man vanligtvis känner något så har jag känt mig lugn och sansad. Det kan vara allt mellan att simma med hajar till en dejt med någon man aldrig har träffat tidigare, från en intervju till en väntan på något spännande besked.
Lugnet har infunnit sig oavsett.

Häromdagen blev jag dock själv förvånad över att jag kände mig generad. Jag generad? Det händer ju som sagt aldrig men hade kanske ätit för lite socker den dagen?
Oavsett anledning till min reaktion så är jag glad att den där nervös cellen finns kvar, den får mig att känna mig normal och mänsklig =)


ELLE MACPHERSON

Vaknade strax före kl. 6 trots att det är en lördag morgon. Inget att förvåna sig gällande mig, är av fakta en morgonmänniska och just nu njuter jag att sitta och skriva här denna tidiga morgon.
Morgonen är magisk, älskar den...

I vilket fall började bläddra i en bilaga här i sängen och trots att jag är heterosexuell (även det är ett faktum =) så måste jag säga att när en kvinna är vacker skall detta få uppmärksammas och jag vill uppmärksamma Elle Macpherson vars bild pryder tidningen här bredvid mig.

Denna vackra kvinna är 46 år !!!
Hur många unga tjejer skulle inte vilja se ut precis som henne? 
Inte bara unga för all del =)

Inte för inte så har hennes kropp kallats för "The Body" under alla åren sedan hennes karriär tog fart.
Det som dock fick mig att lägga in bilden är själva stilen.
Avslappnad hippievänlig och denna stilen kommer absolut att vara en favorit.


Enkelt men genomtänkt. Och som jag alltid har sagt finns det inget vackrare än ett par slitna jeans och ett vitt linne på kvinnor och vit t-shirt på killar.
Trots att jag skall nu stå i butik och sälja bland annat kläder så är själva poängen ändå den:
klä dig efter din dagliga mood.

Och med denna bild framför mig kan jag inte annat än att välja att snart gå ut och ta mig en liten morgonlöpning med lille Knut. 46 år är siffran som ekar hit till Borås ... 
Never more than 40 sägs det och när det gäller Elle får jag nog allt hålla med.

Arrivederci !

fredag 11 mars 2011

FACEBOOK-UPPMÄRKSAMHET


Att facebook har blivit ett sätt för att synas råder det ingen tvekan om.

Vissa håller sig uppdaterade av vad andra gör/inte gör, vissa använder sig av denna media som en slags mail portal, vissa kanske för att flörta lite med trevliga profiler, vissa för att träffa nya människor, vissa för att hålla kontakten med gamla vänner och vissa andra bara för att de är lite nyfikna och påverkade av alla andra som har en sida.

Anledningar till att vi använder oss av facebook är nog många.
Idag har facebook tom. blivit en typ av billig marknadsföring för att nå ut bland "folket".
Turistbyråer, politiker, städer når ut till allmänheten genom några enkla rader.

Att man skulle använda sig av facebook som ett sätt för att få uppmärksamhet och att någon skulle kalla detta för sorgligt får mig dock att bli lite irriterad.
Vad är det för Fel att vilja ha lite uppmärksamhet och varför skulle detta vara sorgligt?

Uppmärksamhet får oss att må bra, några enkla rader som någon beundrare skriver, ett snällt ord som tyder på att någon har sett oss.
Finner inget sorgligt alls i detta, jag ser bara ett grundläggande behov bli tillfredsställd...

Råder dock att tänka före gällande vissa bilder. Av egen erfarenhet så dömer människor lätt ...